A DíSZPOLGÁRI CíM ÁTADÁSI CEREMÓNIÁJA
Ünnepélyes ceremónia keretén belül adta át az okleveleket december 8-án Kereskényi Gábor polgármester Szatmárnémeti három új díszpolgárának, Simona Miculescu UNESCO nagykövetnek, Osváth Richárd paralimpiai ezüstérmes vívónak és dr. Daniel-Ovidiu David egyetemi rektornak

Amint az a méltatásukban is elhangzott, mindhárman azoknak az értékeknek – tehetség, ambíció, intelligencia, bátorság és kitartás – a birtokosai, amelyek ezer éves történelme során naggyá tették Szatmárnémetit.

,,Azt hiszem, nem tévedek, ha azt mondom, hogy Simona Miculescu nagykövet asszony jelenleg Románia egyik legfontosabb diplomatája, Daniel David rektor úr Európa egyik leghíresebb egyetemének a rektora, Osváth Richárd pedig minden idők egyik legnagyobb szatmári sportolója, aki az őt ért nehézségek után is talpra tudott állni, és a legnívósabb nemzetközi versenyeken szerzett paralimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki arany és egyéb érmeket. Mindhárman olyan személyiségek, akikre méltán lehet büszke a városunk, hiszen azt képviselik a nagyvilágban, ami leginkább a szatmáriakat jellemzi: a tehetséget, az ambíciót, az intelligenciát és a kitartó munkát.”- Kereskényi Gábor. 

 
Cookie