A minisztérium fedezi a harmadik Szamos-híd építésének 80 százalékát
Hivatalos formát öltött a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium által Szatmárnémetinek nyújtott legújabb támogatás, amelynek értelmében a Strand utcáról induló harmadik Szamos-híd építése során összesen 164,15 millió lejnyi finanszírozásban részesül az önkormányzat, 82 millió lejjel csökkentve ezáltal a polgármesteri hivatal hozzájárulását.

Amint az ezt véglegesítő, szerződésmódosító dokumentum aláírását követően Kereskényi Gábor elmondta, az újabb támogatásnak köszönhetően az utóbbi három évtized legnagyobb beruházásának 80 százalékát a minisztérium fedezi.


„2016-ban egy használhatatlan projektet vettünk át, amelyet előbb rendbe tettünk, finanszírozást szereztünk hozzá, majd lebonyolítottuk a közbeszerzést. Sokan kétkedve álltak akkor hozzá, jelenleg azonban nekik is szembesülniük kell azzal, hogy napról napra halad a beruházás, és a város sem lett eladósítva ezáltal. Szerencsénkre Cseke Attila miniszter úr személyében egy olyan szakember van a minisztérium élén, akivel nagyon jó az együttműködésünk, amit nemcsak ez az eset bizonyít, hiszen az általa vezetett intézmény támogatásának köszönhetően épül tanuszoda és két új bölcsőde is Szatmárnémetiben. Erre gondolok, mikor azt hangsúlyozom, hogy a különbséget a tettek, és nem a hangzatos szavak jelentik!” – jelentette ki az aláírást követően Kereskényi Gábor polgármester.
 

 


 

 
Cookie