Aláírta a gyalogos és kerékpáros híd tervezési és kivitelezési szerződését Kereskényi Gábor
Az európai uniós finanszírozású beruházás összértéke 22,77 millió lej.

Aláírta az új központot a NEPI-bevásárlóközpont övezetével összekötő gyalogos és kerékpáros híd tervezési és kivitelezési szerződését Kereskényi Gábor polgármester. A 22,77 millió lej összértékű, európai uniós finanszírozású beruházás megvalósítója a FREYROM, az AQUACONS, a PROCONS GROUP vállalatok és az INTEGRATED ROAD SOLUTIONS Kft. szövetsége lesz. A kivitelezési határidő 16 hónap, amelyből 4 a tervezés, a fennmaradó 12 pedig a gyakorlati megvalósítás.

„A gyalogos és kerékpáros híd építése a szatmárnémeti új központ korszerűsítésének a szerves része, amely által egyszerűbbé válik a közlekedés a gyalogosok és a biciklisek számára a Szamos két oldala között, ugyanakkor egy olyan látványt nyújt majd, amelyre a szatmáriak méltán büszkék lehetnek. Örülök annak, hogy közvetlen összeköttetés lesz a lakosság által igen kedvelt bevásárlóközpont övezete és az új központ között, hiszen utóbbi a korszerűsítés után egy igazi kikapcsolódási hely lesz majd, miközben eddig szinte teljesen alkalmatlan volt a szabadidő kellemes eltöltésére.” – nyilatkozta a szerződés aláírását követően Kereskényi Gábor polgármester.

A híd teljes hossza 214 méter, amelyből 181 méter az úgynevezett felépítmény, ebből 131 méter a Szamos medre felett, kétszer 25 méter pedig a két töltésig. A beruházás alapfelülete 1966 négyzetméter, ebből 1224 a sétányé és kerékpárosúté, 742 pedig a feljáratoké. A kiindulási és végpontjuk mindkét oldalon a Szamos töltése, amelyekhez felújított gyalogos és kerékpár utak vezetnek majd.

 
Cookie