Készülnek az újabb európai uniós pályázatok
Munkamegbeszélést tartott az Észak-Nyugat Fejlesztési Régió képviselőivel a keddi nap folyamán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal vezetősége, amelyen szóba kerültek a 2014 és 2020 közötti időszakban elnyert sikeres pályázatok eredményei, valamint a jelenlegi, 2021-2027 közötti periódus várható pályázatai is.

Marcel Boloş igazgató, korábbi európai alapokért felelős miniszter a találkozón kifejtette:

„Szatmárnémeti 2016-ban a zéróról indult, de ezalatt a pár év alatt bizonyos esetekben sikerült elérni azt a szintet, amelyen a régió nagyvárosai vannak. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által leadott pályázatok mind pozitív elbírálást kaptak, ami biztató a jövőre nézve.” – mondta.

„Áttekintettük az önkormányzat által megvalósított európai uniós projekteket, ugyanakkor kiemelt figyelmet fordítottunk a következő pénzügyi időszak kiírásaira is, hiszen a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az uniós források lehívását tekinti a legfontosabb feladatának.” – értékelt a találkozó után Kereskényi Gábor polgármester.

Maskulik Csaba városmenedzser elmondta, a hivatal szakemberei már dolgoznak a következő időszak pályázatain, amelyek főbb pontjai többek között a közúti infrastruktúra és tömegközlekedés korszerűsítése, újabb zöldövezetek kialakítása, az iparik park bővítése, az oktatási körülmények folyamatos fejlesztése, valamint a szolgáltatások digitalizálása.

„Köszönöm Boloş igazgató úrnak az eddigi projektek megvalósításához nyújtott segítséget, és remélem, hogy a közeljövőben is ennyire eredményes lesz a hivatal és az általa vezetett intézmény kapcsolata.” – zárta a találkozót Kereskényi Gábor.

 
Cookie