Középiskolásokkal találkozott Kereskényi Gábor
Új fejezetet nyitott a helyi fiatalokkal történő kapcsolattartás terén az Országos Ifjúsági Nap alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Május 2-án Kereskényi Gábor polgármester személyesen találkozott a középiskolák diákjainak a képviselőivel, ahol az aktuális témákon kívül azok a lehetőségek is szóba kerültek, amelyeket a jövőben biztosíthat a diákoknak az önkormányzat.

Az Iparosotthonban megszervezett találkozó barátságos hangvételben zajlott, és többek között szó esett a világjárvány okozta nehézségek kezeléséről, a fiatalok bevonásáról a különböző kulturális és karitatív akciók megszervezésébe, a kiemelten, a fiatalok részére tervezett, különböző jellegű rendezvények megszervezéséről, a munkaerőpiac optimalizálásáról, és a fiatalok elhelyezkedéséről is. A találkozón részt vett Nicu Sever Miclăuş szaktanfelügyelő is.
 

Szatmárnémeti polgármestere a találkozó során hangsúlyozta: két évnyi járványhelyzet után rendkívül fontos a személyes találkozás, hiszen az önkormányzat abban az esetben tud a leginkább javítani a fiatalok számára elérhető lehetőségek színvonalán és mennyiségén, ha a konkrét célcsoportoktól értesül ezek igényeiről. 
 

„A fiatalok ennek a városnak a motorjai, és a továbbiakban is azoknak kell lenniük. Ők folytathatják idővel azokat a projekteket, amelyeken ma dolgozunk, a nekik szánt beruházások pedig ezen város jövőjébe való befektetések. Szeretnénk velük állandó párbeszédet folytatni, megismerni az igényeiket, és részt venni a problémáik megoldásában. Bízom benne, hogy számíthatunk rájuk Szatmárnémeti színesebbé és dinamikusabbá tételében. Lesznek még ilyen jellegű találkozóink, és bármikor szívesen fogadjuk a javaslataikat!” – mondta Kereskényi Gábor.
    

A megbeszélés során ugyanakkor felmerült néhány olyan projekt folytatása, amelyek a város civil szervezeteivel együttműködésben valósulhatnak meg, és fejlődési lehetőséget teremtenek a szatmári fiatalok és Szatmárnémeti számára.

 
Cookie