×
Ügyfélszolgálat
  • TELEFON: 0261/807566; 807553 FAX: 0261/710915
  • E-mail: registratura@primariasm.ro
  • Akták bevétele: Hétfő–Péntek 10.00–12.00
  • Akták kibocsájtása: Hétfő–Péntek 14.00–15.00
Peticiók

A Lakossági Ügyfélfogadó Osztály feladata a lakosság részéről benyújtott beadványok átvétele, továbbítása az ügyben érintett osztályokhoz, követve ezek megoldását és továbbítva a választ a beadványozónak.

A SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány okozta járványhelyzetben a lakosság biztonsága érdekében a petíciók/beadványok/kérvények leadása elektronikus úton, a registratura@primariasm.ro emailcímen történik, illetve erről a címről érkezik válasz a beadványozónak az dokumentum iktatási számával.

Kik számára elérhető ez a szolgáltatás?

A Lakossági Ügyfélfogadó Osztályhoz bárki fordulhat, aki lakcíme, tulajdona, vállalkozása vagy munkahelye kapcsán kötődik Szatmárnémetihez.

A beadvány megírása

A beadvány személyesen írott és kötelező módon szerepelnie kell benne, esettől függően a névnek vagy a cég nevének, a személyi számnak vagy az adószámnak (CUI), a címnek és egy telefonszámnak, valamint a beadványozó aláírásának; nyilatkozatnak a magánszemélyek védelmében  a személyes adatok feldolgozása és ezen adatok szabad mozgása kapcsán.

A beadvány leadása

Többféleképpen történhet:

a) Leadás a Lakossági Ügyfélfogadó Osztály – regisztratúra, 5-ös szoba:

- a beadvány leadása csak és kizárólag személyesen történik, tehát nem lehetséáges harmadik fél bevonásával. Amennyiben a beadványozó orvosi/egészségügyi okok miatt nem teheti le személyesen a dokumentumot, használja a posta szolgáltatásait!

- különleges esetekben, mint például építkezési engedély vagy kereskedelmi engedély esetében lehetőség adódik egy meghatalmazott számára a beadvány leadására, amennyiben rendelkezik a felhatalmazásról szóló, a beadványozó által áláírt dokumentummal.

b) Leadás postai küldemény formájában:

- a borítékot a következőképpen kell megcímezni: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, Október 25. tér, 1. szám..

c) Leadás e-mailen/faxon:

- ebben az esetben a Lakossági Ügyfélfogadó Osztály elérhetőségeit kell használni: registratura@primariasm.ro, fax 0261-710915

Válasz a beadványra

A beadványozó a polgármesteri hivatal honlapján vagy a következő telefonszámokon követheti a leadott dokumentumok útját, ügyének alakulását:

0261-807555 földügyek, kereskedelmi engedélyek, jogi ügyek

0261-807557 urbanisztikai ügyek, építkezési engedélyek, GIS, építkezések befejezése, közterület-fenntartással vagy magánterületekkel kapcsolatos ügyek

0261-807556 gyámügyi kérdések, közvagyonal kapcsolatos ügyek

0261-807553 egyéb információk

A beadványozó választ kap a törvény által megadott időkorláton belül, postán, amennyiben nem felel meg számára a válasz személyes átvételének lehetősége. A válasz lehet pozitív, negatív vagy részleges, amennyiben egyéb dokumentumokra vagy magyarázatra van szükség a beadványozó részéről.

A válasz átvételekor a beadványozó egy dokumentumot kap, ami tartalmazza a kéréséről szóló választ.

A beadványok megválaszolásának határideje 30 nap, amennyiben kivételes esetben a belső procedúrák nem állapítottak meg egy ettől eltérő határidőt.

A szükséges iratok:

• kérvény/űrlap - beadvány

• amennyiben a beadványozó valamiféle engedélyért folyamodik, amenyek esetében szükség van a kérést alátámasztó iratok bemutatására, a beadványozó köteles csatolni ezeket a dokumentumokat, más intézmények által kiadott dokumentumokat valamint az illetékek befizetéséről szóló bizonylatot.

Hol adható le a beadvány?

A petíció/jelzés/kérés leadása a Lakossági Ügyfélfogadó Osztályon történik, vagy elektronikus úton a registratura@primariasm.ro emailcímen.

A Lakossági Ügyfélfogadó Osztályhoz személyesen leadott, vagy e-mailen, postán vagy faxon eljuttatott beadványokat iktatják. 

Cím: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, Október 25. tér, 1. szám

Kötelező mezők*

 

 
Cookie