Segítség Beregszásznak!
Személyesen kísérte el a pénteki nap folyamán Szatmárnémeti testvérvárosába a Beregszásznak szánt segélycsomagot Kereskényi Gábor polgármester és Magyar Lóránd parlamenti képviselő. Előbbi már a háború kitörésekor egyeztetett telefonon Babják Zoltán polgármesterrel, felajánlva a segítséget a kárpátaljai városnak. 

A szavakat aztán tettek követték, így péntek délelőtt, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, az APASERV Rt., a Hans Lindner Alapítvány és a Máltai Szeretszolgálat szatmárnémeti fiókszervezete összefogásának köszönhetően útnak indulhatott a körülbelül 40 ezer euró értékű szállítmány, amely többek között 6.500 kilogramm tartós élelmiszert, higiéniai cikkeket, egyszerű és háromfázisos áramfejlesztőket, ivóvíztartályokat és az ivóvízhálózat működtetéséhez szükséges alkatrészeket  is tartalmazott.
 

„Személyesen is szerettem volna találkozni Babják Zoltán polgármester úrral, hiszen a jelenlegi helyzet alapján egy bonyolult és nehéz időszak előtt állunk, amelynek nem lesz vége egy-két nap alatt. Arra kell törekednünk, hogy az általunk nyújtott segítség a lehető leghatékonyabb legyen, ennek módját pedig a kárpátaljaiak tudják a legjobban, ők tudják azt, hogy mire van szükségük. Minden tőlünk telhetőt megteszünk értük a továbbiakban is, és imádkozzunk azért, hogy minél előbb véget érjen a háború.” – mondta a találkozót követően Kereskényi Gábor.


 


 

 
Cookie