Szatmárnémeti tanuszoda, kísérleti projekt Romániában
A március 25-i soros ülésén jóváhagyta a Helyi Tanács azt a határozattervezetet, amely alapján területet biztosítanak a Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium alárendeltségébe tartozó Országos Beruházási Társaságnak a „Kísérleti projekt – Tanuszoda építése, Szatmárnémeti, Lalelei sugárút, 2. szám” elnevezésű projekt kivitelezéséhez.

A leendő fedett tanuszoda a legkorszerűbb lesz Romániában, kísérleti jellegű, és a szatmárnémeti beruházást követően az ország több városában is megépíti az OBT.


„Mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a lehető legtöbb sportolási lehetőséget megadjuk a szatmáriaknak, ezért arra törekszünk, hogy minél több sportlétesítményt építsünk. Ez a tanuszoda nemcsak a versenyszerűen úszóknak biztosít majd lehetőséget, hanem a város diákjainak és amatőr sportolóinak is. Amint elkészül, megtesszük a szükséges lépéseket, hogy a Sportlíceumban úszó-osztály is induljon majd, és a bevegyék ezt a sportágat a testnevelés órák programjába is. Ugyanakkor az uszoda nyitva lesz minden, a vizes sportot kedvelő szatmári számára is.” – nyilatkozta a határozat elfogadása után Kereskényi Gábor polgármester.

 
Cookie