Szatmárzsadányi gyermekeknek szerveznek nyári tábort
A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a STEA Egyesület közösen szervez nyári tábort azon hátrányos helyzetű, Szatmárzsadányban élő gyermekek számára, akiknek nincs lehetőségük más táborban részt venni, vagy a családdal együtt vakációzni a nyári periódusban. 

Az EDUCACTIV nevet viselő napközi tábor helyszíne a Szatmárzsadányi Kultúrház lesz, a nyári vakáció hátralevő, teljes ideje alatt. A táborba 5 és 17 év közötti helyi gyerekeket várnak, akiknek mások mellett Franciaországból érkezett cserkészek tartanak foglalkozásokat. A helyek száma korlátozott, összesen ötvenen iratkozhatnak be a táborba.
Beiratkozni a Szatmárzsadányi Kultúrházban lehet, hétfőtől csütörtökig 13 és 15 óra között. A táborban való részvétel ingyenes.  


Oktatás, rendhagyó módszerekkel 


Hétfőtől csütörtökig, a tábor szervezői 13 és 16 óra között különböző foglalkozásokat tartanak majd a gyermekeknek, elsősorban olyanokat, amelyek segítségével megismertethetik velük a számok és betűk világát, vagy fejleszthetik írás- és olvasási készségüket. Interaktív, játékos fomában tanítják majd őket matematikai műveletek elvégzésére, de lesznek olyan, kultúrával és művészettel kapcsolatos foglalkozások is, amelyeken a kommunikáció, a csapatszellem fejlesztése lesz a fő cél, valamint megértetni velük a szabályok betartásának fontosságát. 


A gyermekek kedvelt elfoglaltsága a tánc, melyen keresztül társadalmi kapcsolataikat erősíthetik és kifejezhetik érzelmeiket, ezért a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság munkatársa, a helyi roma közösség problémáival foglalkozó Diana Tripon ilyen témájú foglalkozásokat tart majd a táborozóknak kedden és csütörtökön 15 órai kezdettel. 


„Ennek a nyári tábornak az ötlete abból következett, hogy segíteni, támogatni szeretnénk a Szatmázsadányban élő gyermekeket. Az elmúlt években szerveztünk már hasonló táborokat szatmári gyermekeknek, amelyek nagy sikernek örvendtek. Ez az esemény egy hosszútávú együttműködés kezdete a STEA Egyesülettel. A céljaink közösek: felkelteni a résztvevők érdeklődését a tanulás, az iskola iránt, fejleszteni a készségeiket és a tudásukat azoknak a gyermekeknek, akik a társadalom perifériájára sodródott családokban élnek. Szeretnénk a gyermekeken keresztül eljutni a szülőkhöz is, hogy megértessük velük, mennyire fontos, hogy a gyermekeik iskolába járhassanak, tanulhassanak” – mondja Adrian Bălaj, a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság vezetője. 


A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a STEA Egyesület célja továbbá feltérképezni a Szatmárszadányban élő, hátrányos helyzetű családok igényeit, illetve információk szolgáltatása ezek számára, az oktatatás-tanulás fontossága kapcsán.


 

 

 
Cookie