Új nemzeti sportstratégiát szeretne a sportminiszter
Ministrul campion Novák Eduard vrea revitalizarea sportului prin amenajarea taberelor școlare, introducerea în programa școlară a unui număr de cinci ore de sport pe săptmână în școli, precum și stimularea performanței prin măsuri unitare la nivel național. 

Kereskényi Gábor polgármester és Altfatter Tamás prefektus fogadták ma Szatmárnémetiben Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminisztert, aki Szatmár megyei sportolókkal, edzőkkel, klubvezetőkkel és a sportot támogató vállalkozókkal találkozott.


A sportminiszter, aki nemcsak az íróasztal mögül ismeri a sportéletet, hiszen a nemrég véget ért tokiói paralimpián is ezüstérmet szerzett gyorskorcsolyázóként, fejlesztené a már meglévő iskolatáborokat és újakat hozna létre, heti öt tornaórát tartalmazó tanrendet javasol, valamint országos szinten egységes intézkedésekkel ösztönözné a sikeres sportteljesítményt.


„Első lépésként újra kell terveznünk a romániai sport alapjait. Azonosítanunk kell a problémákat, és szembe kell néznünk a tényekkel. Egy a valóságon alapuló, új, országos sportstratégiára van szükség, amellyel mindenki egyetért, hogy aztán együtt haladhassunk előre.” – mondta a miniszter a résztvevőknek, akik szintén kifejthették a véleményüket.


„Amennyiben a miniszter úrnak sikerül megvalósítania az elképzeléseit, ez egy sorsfordító pillanat lehet a romániai sportélet számára. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az eddigiekben is fontosnak tartotta a sportlétesítmények korszerűsítését, a verseny-, az iskolai- és a tömegsportok támogatását, hiszen a sport nemcsak az összetartozás érzését erősíti, hanem az egészségünk megőrzésében is rendkívül fontos szerepe van.” – fejtette ki álláspontját a találkozón Kereskényi Gábor.


 

 
Cookie