Obiectivul general vizat prin acest proiect a fost îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunității locale prin creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale.
Obiectivul general al proiectului a fost în perfectă concordanță cu obiectivul general al priorității de investiții 3.1 a POR 2014-2020: Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor; Operațiunea A Clădiri rezidențiale. Atingerea obiectivului general a fost o consecință a îndeplinirii obiectivului specific identificat.
Obiectivul specific al proiectului a fost reabilitarea și eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii prin îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, termohidro izolația acoperișului tip terasă, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie performantă energetic. Obiectivul specific al proiectului a fost realizat prin derularea și implementarea activităților prevăzute în cadrul proiectului, precum și a rezultatelor scontate, contribuind astfel la reducerea consumului de energie și, implicit, emisiile de CO2, scăderea cheltuielilor cu întreținerea locuințelor prin diminuarea facturilor pentru încălzire, susținerea operatorilor economici din domeniul construcțiilor, ameliorarea aspectul urbanistic al orașului și reducerea riscului de accidente determinate de desprinderea de tencuieli de pe blocurile aflate într-o stare avansată de degradare. Implementarea măsurilor de eficiență energetică la blocurile de locuințe va duce la îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației prin: creșterea nivelului de confort interior, scăderea consumurilor și a costurilor pentru încălzire, diminuarea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie.
Prin implementarea proiectului am obținut următoarele rezultate:
1. Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră cu 94,06 (echivalent tone CO2)
2. Un număr de 44 de gospodării cu o clasificare mai bună a consumului de energie
Impactul investiției la nivel local se reflectă prin creșterea nivelului de confort interior, scăderea consumurilor și a costurilor pentru încălzire, diminuarea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie respectiv îmbunătățirea aspectului urbanistic al orașului.
Valoarea totală a proiectului: 1.537.730,87 lei
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro/, site-ul web al Programului Operaţional Regional 2014-2020 http://www.inforegio.ro/ și pagina de Facebook a programului http://facebook.com/inforegio.ro.