IN MEMORIAM DR. RUDOLF FÁTYOL
Filarmonica de Stat Dinu Lipatti a deținut mereu una dintre orechestrele simfonice de vârf din România. Artizanul acestei ascensiuni a fost și maestrul dr. Rudolf Fatyol, personalitate fascinantă a lumii muzicale, cetățean de onoare al municipiului Satu Mare. 

 

„Maestrul dr. Fátyol Rudolf și-a dedicat întreaga viață muzicii și Filarmonicii Dinu Lipatti. În cele peste trei decenii de activitate a încântat publicul meloman din țară și din străinătate.  Muzica simfonică și dragostea lui pentru acest oraș și pentru instituția pe care a condus-o au dărâmat toate barierele. Maestrul dr. Rudolf Fátyol a fost iubit de toți, indiferent de limba vorbită, religie, statut social, iar astăzi am dat dovadă cu toții că îi respectăm memoria și apreciem tot ceea ce a făcut pentru Satu Mare!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

 

Rudolf Fatyol s-a născut în 1957, în Carei, absolvind Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a studiat sub îndrumarea maestrului Ştefan Ruha. Din anul 2003 deține titlul de doctor în artă şi interpretare muzicală cu teza „Sonatele şi concertele pentru vioară de W.A. Mozart”. A fost conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Muzică a Universitãţii din Debrecen (Ungaria). Palmaresul său include Premiul U.S.I.U. (United States International University) din San Diego (California), Premiul II ex-aequo (premiul I nu s-a acordat) la concursul ,,Abbado” (Italia 1987). În 2004 primeşte titlul de cetățean de onoare al Municipiului Satu Mare iar în 2011 titlul de cetățean de onoare al Municipiului Carei. Tot în 2011 a fost distins cu Meritul Cultural în Grad de Cavaler. În cei 30 de ani de activitate artistică (peste 500 de concerte şi recitaluri) Rudolf Fátyol a susţinut concerte în Europa, Israel, China şi Taiwan.

 

 
Politica de Cookie