Átadásra került a körgyűrű első szakasza, amelynek része a Szamoson átívelő új híd is!
Ma délben átadásra került a Szatmárnémeti elkerülőútnak a Károlyi út és a Fehérgyarmati (Aurel Vlaicu) út közötti szakasza, és ezáltal a Szamoson átívelő új híd is.

Ennek a körülbelül 4 kilométeres szakasznak köszönhetően nagy mértékben csökken majd a forgalom ebben az övezetben, és a Szamos bal partjáról is sokkal egyszerűbben lehet megközelíteni többek között a petei határátkelőt. 


A korábbi közlekedésügyi miniszternek, Ovidiu Silaghinak rendkívüli érdemei vannak abban, hogy ez a beruházás realitássá válhatott. Ugyanakkor köszönet illeti az egykori szatmárnémeti alpolgármestert, Adrian Albut és Radu Bud alprefektust is, akik szintén rengeteget dolgoztak a körgyűrű megvalósításáért.


A tervezési és kivitelezési szerződés még 2015-ben lett aláírva, a tényleges munkálatok azonban csak 2018-ban kezdődtek el, azt követően, hogy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal rendkívüli erőfeszítéseket tett azért, hogy elháruljanak a fennálló jogi akadályok. 


Három évnyi munka után ma egy fontos pillanatához érkezett el a beruházás. Reméljük, hogy minél hamarabb befejeződnek a további szakaszok is, és a körgyűrűnek és a Strand utcáról induló újabb Szamos hídnak köszönhetően a szatmárnémeti közlekedés jóval egyszerűbb és gyorsabb lesz majd.
 


 

 
Cookie