×
Agricol - LEGILE PROPRIETĂȚII
Registru Agricol

Registrul agricol constituie documentul oficial de evidență primară unitară în care se înscriu date privind:
- capul gospodăriei și membrii acesteia;
- societăți / asociații sau persoane juridice care au teren în proprietate sau folosință;
- terenurile aflate în proprietate sau folosință; pădurile;
- modul de utilizare al suprafețelor agricole; suprafețe necultivate, ogoare; suprafețe cultivate în sere sau solarii;
- grădini familiale;
- pomi răzleți, plantații pomicole și viticole; suprafețe irigate;
- animale (existente la începutul semestrului) și evoluția efectivului de animale în cursul anului;
- utilaje-instalații pentru agricultură și silvicultură;
Pentru a vă informa cu privire la obligațiile care vă revin în vederea înregistrării în Registrul Agricol, vă rugăm să accesaţi documentul ataşat.

Documente
INFORMĂRI / ȘTIRI
Având în vedere prevederile art. 43 alin(3) din OUG nr.92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la monitorizarea anuală a Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor și întrucât în Planul de acțiune pentru implementarea PJGD 2020-2025 în județul Satu Mare sunt cuprinse printre obiective/măsuri încurajarea utilizării în agricultură a materialelor rezultate de la tratarea biodeșeurilor (compostare), Consiliul Județean Satu Mare informează ce înseamnă reciclarea deșeurilor organice.
Vaccinarea antirabică este obligatorie.
Schema de ajutor de minimis se acordă pentru tomate, ardei gras și/sau lung și/sau gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde.
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare face apel la proprietarii de câini și pisici să își vaccineze antirabic animalele de companie.
Direcția pentru Agricultură Județeană Satu Mare anunță că în cadrul videoconferinței de azi, 25 octombrie 2024, s-a precizat faptul că în urma analizei OUG nr. 120/2024, ultima zi de depunere a cererilor de solicitare a grantului care se acordă producătorilor agricoli pentru culturi agricole afectate de seceta pedologică din perioada septembrie 2023- august 2024 este 28 octombrie 2024.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția Națională pentru Zootehnie ,,Prof. Dr. G.K. Constantinescu’’ (ANZ) le reamintește apicultorilor că au obligația de a transmite anual, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, la ANZ prin OJZ declarația pe propria răspundere cu numărul de stupi care conțin familii de albine pregătite pentru iernat.