Spectacolele Trupei Harag György, stagiunea 2024/2025
Spectacolele Trupei Harag György, stagiunea 2024/2025
Începe campania de vânzare a abonamentelor Trupei Harag György pentru stagiunea 2024-2025.

Din 5 septembrie, Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare începe vânzarea abonamentelor pentru adulți. Pentru achiziționarea acestora, publicul este rugat să viziteze agenția teatrală de pe strada Horea, de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00, sau sâmbătă între orele 10.00 și 13.00. La fel ca în anii precedenți, locurile abonaților fideli vor fi păstrate până pe data de 26 septembrie, după care va începe repartizarea locurilor rămase libere.


Trupa va oferi din nou un repertoar diversificat, cu trei spectacole la scena mare și două spectacole la alegere.


Prima premieră a stagiunii 2024/2025 va fi o comedie hilară, „Și miniștrii calcă strâmb” de Ray Cooney, în regia lui Lendvai Zoltán. Abonamentul mai include spectacolele „Richard al III-lea” în regia lui Albu István, respectiv o adaptare a romanului  „Maestrului și Margaretei”, în regia lui Sardar Tagirovsky.


„În noua stagiune, vom continua să oferim spectacole originale promițătoare și spectacole remarcabile din paleta teatrului maghiar. Scopul nostru este de a oferi publicului câte ceva din fiecare gen, cu o selecție a celor mai bune piese din dramaturgia maghiară și universală.


Cele trei spectacole principale din abonament includ două titluri clasice importante și o comedie debordantă. Pe lângă comedia „Și miniștrii calcă strâmb”, stagiunea include doi uriași ai literaturii clasice, engleze și ruse, Shakespeare și Bulgakov,  iar ca spectacol opțional avem o gamă largă de producții proprii: de la piese populare maghiare la dramă irlandeză contemporană și două premiere absolute. Există apoi o categorie care cuprinde spectacole invitate realizate după texte literare dramatice maghiare și universale (de la William Shakespeare la Lewis Caroll, de la Molnár Ferenc la operele contemporane ale lui Győrei Zsolt, Székely Csaba și Pintér Béla).


De asemenea, am acordat o atenție deosebită listei de regizori: în această categorie veți găsi montări ale ale unor creatori precum Andrei Șerban, Bodó Viktor, Zsótér Sándor, Kokan Mladenović, Bocsárdi László, Szabó K. István sau Rusznyák Gábor. Așadar, această ultimă categorie oferă posibilitatea de a „privi” spre cultura teatrală maghiară și internațională” - spune Bessenyei Gedő István, directorul Trupei Harag György, care afirmă că este extrem de important ca, în oferta trupei, toate grupurile de abonați să își găsească ceva pe plac.
„Ascultând feedback-ul publicului din stagiunile anterioare, anul trecut am introdus practica prezentării în detaliu a spectacolelor opționale ceea ce continuăm să facem și anul acesta. Singura modalitate de a ajunge la toate categoriile de public este de a le oferi deținătorilor de abonamente libertatea de a alege - dar trebuie, de asemenea, să ne ajutăm publicul să facă alegeri informate. În acest an, vom pune din nou la dispoziție descrieri și prezentări ale spectacolelor opționale, iar personalul agenției de bilete va asista direct persoanele care ar ezita în luarea deciziei. Scopul nostru este spectatorul mulțumit - de aceea dorim să oferim spectacole pe placul tuturor.”, a completat directorul artistic.


SECTACOLE INCLUSE ÎN ABONAMENT
1. Și miniștrii calcă strâmb de Ray Cooney, r. Lendvai Zoltán
2. Richard al III-lea de W.Shakespeare, r. Albu István
3. Maestrul și Margareta de M. A. Bulgakov, r. Sardar Tagirovsky

SPECTACOL LA ALEGERE  I  
Interactiv de Varga Lóránt, r. Lendvai Zoltán
Haos de Mika Myllyaho, r. Csábi Anna
Schilodul din Innishaam de Martin McDonagh, r. Bélai Marcel
Matei Gâscarul în Sătmar de Bessenyei István – Móricz Zsigmond – Fazekas Mihály, r. Bessenyei Gedő István
Testosteron de Andrzej Saramonowicz, r. Barabás Árpád
Kohlhaas după Heinrich von Kleist, r. Bélai Marcel

SPECTACOL LA ALEGERE  II
Erkel și revoluția de Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba, r. Zakariás Zalán, Teatrul Național Csokonai, Debrețin
Liliom  de Molnár Ferenc, r. Szabó K. István, Teatrul Național Csokonai, Debrețin
Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll, r. Zsótér Sándor, Teatrul Szigligeti, Oradea
Furtuna de William Shakespeare, r. Bodó Viktor, Teatrul Tamási Áron, Sfântu Gheorghe
Gyévuska de Pintér Béla – Darvas Benedek, r. Hegymegi Máté, Teatrul Tamási Áron, Sfântu Gheorghe
Doctorul de Robert Icke, r. Andrei Șerban, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Timișoara
Păsările după Aristofan, r. Kokan Mladenović, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Timișoara
Lumânările dreptății de Székely Csaba, r. Sebestyén Aba, Teatrul Național de Stat Târgu Mureș, Trupa Tompa Miklós 
10 de Székely Csaba, r. Rusznyák Gábor, Teatrul Tomcsa Sándor, Odorheiu Secuiesc

Spectacolele programate la scena mare vor fi jucate cu titrare în limba română.
Trupa își rezervă dreptul de a modifica programul.