Szeptember 24-26: Szatmárnémeti Őszi Fesztivál 
Annak érdekében, hogy az elkerített területről a résztvevők szabadon ki-be közlekedhessenek, a látogatók egy karszalagot kapnak a fent említett dokumentumok alapján.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ újabb rendezvényt szervez: egy rendhagyó őszi fesztivált, tekintettel arra, hogy a Szatmárnémeti Városnapokat a koronavírus világjárvány megfékezése miatt bevezetett korlátozások okán nem lehet a megszokott módon megrendezni.
A Szatmári Őszi Fesztivál programsorozatot szeptember 24. és 26. között szervezik meg a város régi központjában, a Szabadság téren (Piața Libertății), betartva a távolságtartásra vonatkozó szabályozásokat.  A rendezvény partnere az Aushopping. 


“Nehéz időszakon vagyunk túl, a Szatmári Város Napok egy olyan rendezvény, amelynek hagyományai vannak, és folytatjuk is jövő májusban, ha a járványhelyzet lehetővé teszi azt számunkra. Az Őszi Fesztivállal sokszínű programot szeretnénk kínálni minden szatmárinak, szem előtt tartva a jelenlegi járványügyi szabályokat is" – mondta Kereskényi Gábor polgármester.
A rendezvény a távolságtartási és higiéniai szabályozásokat betartva szabadon látogatható, de a színpad előtti elkerített részre csak korlátozott számban léphetnek be a résztvevők a következő dokumentumok valamelyikével: digitális vagy papír alapú oltási bizonyítvány, 72 óránál nem régebbi negatív eredményt mutató PCR teszt, vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszt.
Annak érdekében, hogy az elkerített területről a résztvevők szabadon ki-be közlekedhessenek, a látogatók egy karszalagot kapnak a fent említett dokumentumok alapján. Illetve, hogy elkerüljük a zsúfoltságot a beléptető kapuknál - a karszalagok már szeptember 20-tól kezdődően elérhetők lesznek a Tűzoltótoronynál és az Aushopping bevásárlóközpont, a rendezvény partnerének információs pontján.


Azon árusoknak, akik részt kívánnak venni az eseményen, ki kell tölteniük egy online űrlapot (https://bit.ly/comerciantism), amelyen fel kell tüntetniük az értékesített termékeket, a kért helyet, a más fesztiválokon szerzett korábbi tapasztalatokat, valamint az értékesítési stand fényképét annak érdekében, hogy kellemes és kulturált megjelenésével illeszkedjen a rendezvény színvonalához. Ahogy az elmúlt években, úgy most is, a helyi kereskedők és a helyi cégek elsőbbséget élveznek.
 
A SZÍNPAD PROGRAMTERVE
Péntek, szeptember 24.
•    18.00: Megnyitó
•    18.30-21.00: Helyi zenekarok fellépése, pop/dance stílus
•    21.00: INNA & Band koncert
•    22.00: DJ parádé
Szombat, szeptember 25.
•    12.00: gyermekprogramok (bábelőadások, interaktív játékok)
•    16.00: Helyi zenekarok fellépése, pop/rock/blues stílus
•    21.00: WELLHELLO koncert
•    22.30: ANDRA koncert
 
Vasárnap, szeptember 26.
•    14.00: A megyei nemzetiségek folklórprogramja
•    20.00: Ionuț Fulea koncert
•    21.30: SEMNAL M koncert
A részletes program szeptember 20-tól lesz elérhető.
 

 
Politica de Cookie