DESCHIDEREA OFICIALĂ A ZILELOR ORAȘULUI SATU MARE, EDIȚIA A XXIV-A
Satu Mare este orașul pe care îl purtăm în suflet. Satu Mare este orașul în care ne place să locuim și unde ne întoarcem mereu cu drag, pentru că Satu Mare înseamnă ACASĂ! La mulți ani Satu Mare, la mulți ani sătmăreni!

După doi ani de restricții, a venit ziua în care sărbătorim din nou Zilele Orașului, este momentul în care redăm sărbătoarea sătmărenilor. Și tot după aproape doi ani, redăm locuitorilor orașului nostru acest loc minunat, Piața 25 Octombrie. 


Mulțumesc orașelor înfrățite care ne onorează cu prezența, Beregovo- Ucraina, Niregyhaza -Ungaria și Rzeszów- Polonia, iar mâine vor sosi și prietenii din Ujgorod. Îi mulțumesc domnului primar Kovacs, domnului primar Babják Zoltán și doamnei viceprimar Krystyna Stachowska pentru că, zi de zi, transformăm relațiile de înfrățire în prietenii puternice, iar prietenii adevărați dau mereu dovadă de solidaritate atunci când este nevoie.


Dragi sătmăreni, noi toţi cei care tresărim ori de câte ori se pronunţă numele orașului Satu Mare suntem o mare familie. Pentru noi, Satu Mare este pe primul loc ! Ne iubim orașul cu pasiune și luptăm pentru el. Trăim vremuri grele pe care le vom putea depăși doar dacă vom fi uniți. Sunt vremuri în care se dorește dezbinarea noastră. Dacă ii vom lăsa să dezbine, ce se va alege de noi? Progresul orasului poate fi oprit numai prin conflicte născocite.  Sătmărenii au făcut mereu lucruri extraordinare, iar aceste realizări au fost rodul întregii comunități. 
Satu Mare este orașul pe care îl purtăm în suflet. Satu Mare este orașul în care ne place să locuim și unde ne întoarcem mereu cu drag, pentru că Satu Mare înseamnă ACASĂ!
Am devenit mai puternici atunci când ne-am deschis brațele mai mult unul către celălalt. Vor exista și pe viitor probleme dificile pe care va trebui să le rezolvam împreună.  Trebuie sa ne ascultăm reciproc, să fim capabili să vedem lumea prin ochii celor de lâng noi. De aceea vă spun că vremea să muncim, să construim, să ne unim!


La mulți ani Satu Mare, la mulți ani sătmăreni!
 

 
Politica de Cookie