ZIUA IMNULUI NAȚIONAL, MARCATĂ LA MONUMENTUL OSTAȘULUI ROMÂN!
Manisfestările s-au încheiat cu intonarea Imnului Național de către trei eleve de la Școala de Arte și defilarea Gărzii de Onoare. 

Ziua Imnului Naţional a fost marcată astăzi la Monumentul Ostașului Român printr-un ceremonial solemn. Manisfestările s-au încheiat cu intonarea Imnului Național de către trei eleve de la Școala de Arte și defilarea Gărzii de Onoare. 

Versurile imnului naţional aparţin lui Andrei Mureşanu (1816-1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluţia de la 1848.
Muzica a fost compusă de Anton Pann (1796-1854), poet şi etnograf, om de mare cultură, cântăreţ şi autor de manuale de muzică.

Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998 care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

 
Politica de Cookie