×
KULTÚRA, SPORT, IFJÚSÁG
CIVIL SZERVEZETEK

 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
A polgármesteri hivatalban a gyermekeknek lehetőségük volt ismereteket szerezni a városról és a megyéről.
Szatmárnémetiben mindig örömmel fogadják az olyan személyeket, akik nyitottak a szakmai tapasztalataik bemutatására, hiszen a megosztott tudással városunk látóköre és multikulturalitása egyaránt bővül. A napokban a Szatmári Egyházmegyei CARITAS Szervezete 14 egyesülettel partnerségben egy Erasmus+ projekt lebonyolításában vesz részt, amelynek keretén belül többek között franciaországi, olaszországi (Dél Tirol), németországi, ausztriai és csehországi szervezetek képviselői és önkéntesei látogattak városunkba.
A húsvéti ünnepek alkalmából, a Szatmárnémeti régi központjában található park ismét színekkel és élettel töltődik meg. Az idei Húsvéti Vásáron helyi termékek, az ünnepi asztal finomságai, kézzel készült dekorációk és színes gyerekprogramok várják a szatmáriakat. A szervezők idén is sok szeretettel várnak minden szatmári lakost április 8-tól április 26-ig naponta 10.00 és 18.00 óra között a Központi Parkban, ahol olyan nívós rendezvénnyel találkozhatnak, amely a helyi termékek felsorakoztatása mellett, a hagyományokat és kézművesség technikáit is hivatott népszerűsíteni. 
A Ionuț Stancovici által alapított Caiac Smile Sportegyesületnek köszönhetően egyedülálló élményben volt részük az Alter Ago Multifunkcionális Központ gyermekeinek.
Továbbra is fontosnak tartjuk az együttműködést a civil szervezetekkel.
A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a STEA Egyesület közösen szervez nyári tábort azon hátrányos helyzetű, Szatmárzsadányban élő gyermekek számára, akiknek nincs lehetőségük más táborban részt venni, vagy a családdal együtt vakációzni a nyári periódusban. 
Cookie