×
NAGY BERUHÁZÁSOK
Közszolgáltatások digitalizálása

A közszolgáltatások digitalizálása és hatékonyságának javítása a célja a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ezen nyertes pályázatának. A Közigazgatás- és Közszolgáltatásfejlesztési Operatív Program 2.628.334,49 lejnyi támogatásban részesítette a nyertes projektnek köszönhetően az önkormányzatot, amelyből: 

  • az Európai Szociális alapból származó, nem visszatérítendő támogatás - 2.234.084,32 lej
  • az országos költségvetésből származó nem visszatérítendő támogatás - 341.683,48 lej
  • a pályázó önrésze - 52.566,69 lej

Ezzel a pályázattal a közszolgáltatások minőségének javítását tűztük ki célul, amelyeket a szatmáriak otthonukból, elektronikus formában elérhetnek. Nemcsak beszélünk a bürokrácia csökkentéséről, hanem működő applikációkat és felszereléseket szerzünk be, amelyek átlátható, egyszerű megoldásokat nyújtanak a szatmáriak igényeinek.

A DIGITALIZÁLÁS, HATÉKONYSÁG, ÁTLÁTHATÓSÁG AZ ÁLLAMPOLGÁROKÉRT (DETC) elnevezésű projekt célkitűzései:

  • Az analóg szolgáltatások (papíron benyújtott, telefonos, személyes utánajárást követelő) digitalizálása, online térbe való áthelyezése digitális felületekre: weboldal, telefonos applikáció.
  • A meglevő rendszerek kiterjesztése és fejlesztése, minden szolgáltatás egy közös ”self-care” platformra való egyesítése, valamint látássérültek vagy más sérült emberek számára elérhető specifikus szolgáltatások létrehozása.
  • A nyilvánosság számára elérhető felületek könnyebb elérése érdekében a dokumentumok adminisztrációs folyamatának a digitalizálása, a back-office (bevételi rendszer, dokumentum menedzsment) rendszerek összekapcsolásával.
 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
Egy európai uniós projektnek köszönhetően 2,6 millió lejt költhetünk a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szolgáltatásainak digitalizálására.
Cookie