×
NAGY BERUHÁZÁSOK
  • Tel: 0261-807500
  • E-mail: primaria@primariasm.ro
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala komoly összegeket fordított az megyeközpont infrastruktúrájának javítására, úgy a város központjában mint a lakótelepeken. A 2020-as évben 25 utcában és a hozzá tartozó járdon végeztek felújítási munkálatokat. Az út- és járdajavítások mellett több mint 300 parkolóhelyet hoztak létre a 17-es lakótelepen, a Carpați I. lakótelepen, illetve az Újközpontban.
 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
Felkerül az első 8 gerenda a híd átívelő oszlopaira, amelyek 40 méter hosszúak és egy „Szörnynek” becézett, akár 600 tonnát is felemelni képes Liebherr LR1600/2 típusú daruval lettek kihelyezve.
Elsősorban elektromos autóbuszok vásárlását, töltőállomások kialakítását, a tömbházak hőszigetelését, valamint szolgálati lakások építését (pedagógusoknak és orvosoknak) tervezi a városvezetés.
Ma lerakásra került az óvári határátkelőt (magyarországi M49-es autóút) a szatmárnémeti körgyűrűvel összekötő gyorsforgalmi út első alapköve.
Az utóbbi 30 év legnagyobb szatmári beruházása, a Strand utcáról induló harmadik Szamos híd építése szemmel láthatóan is egyre jobb ütemben zajlik.
A Strand utcáról induló Szamos híd kivitelezési munkái a megfelelő ütemben zajlanak, ezért a polgármester köszönetet mondott a cég és az itteni partnerei által tanúsított professzionalizmusért, amely lehetővé teszi, hogy a munkálatot a tervezet határidőre befejezzék. 
Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter és Kereskényi Gábor polgármester látogatást tett a Strand utcáján található "Szamoson átívelő harmadik híd" építkezési területen.
Cookie