×
NAGY BERUHÁZÁSOK
SZATMÁRNÉMETI KÖRGYŰRŰ

A szatmárnémeti repülőtér felől a város felé haladva, a 19A jelzésű úton lévő jobb kanyarból balra leágazó kis mezei útnál fog kezdődni a Szatmárnémetit nyugat-északnyugat felé elkerülő gyorsforgalmi út. Innen, az ipari park végén, a GP Sofa épülete és a Freelife kutyamenhelye között elhaladva fogja — a Dorobanţilor utca végén, a Dräxlmaier mögött balra kanyarodva —, keresztezni a Szőke Mocsár utcát és a vasutat. Idáig lesz kétsávos az út, innentől már négy sávosra bővül, egészen a város túl felén, a Batizi útnál megrajzolt végéig.

A megyeszékhely Szatmárzsadány felőli végén felhajtók biztosítják majd a gyorsforgalmiút-elérést a Cloşca-ról érkezők számára, a vasúti felüljáró után épül majd pihenőhely is, az út mindkét oldalán. Innen a Râtu Mare és a Grădinarilor utcákat keresztezve fordulnak majd északra az útépítők a Károlyi út felé, az E671-es utat a Dana II. hoteltől pár méterre nyugatra keresztezik majd, felüljáróval. Egyenes út vezet majd innen a Szamosig, enyhe kanyarral a töltéstől vezet majd át az út egy híddal a folyón a jobb parton pedig a Rachel szomszédságában elhaladva jut el az Aurel Vlaicuig. Közvetlenül az itteni MOL kút bal oldalán, a benzinkút és az SVD Bau között vezet majd tovább a gyorsforgalmi út, enyhe jobb kanyarral a Lázáriba vezető 194-es úti kapcsolódásig, ezen a megyei úton a város végét jelző tábla közvetlen közelében fog áthaladni és a Sárerdőre vezető Gorunului utca felé haladni.

Pár száz méterrel az Esedra rendezvényterme előtt fogja keresztezni ezt az utat, majd két kilométer múlva a halmi vasútvonal sínpárját és innen újabb egy-másfél kilométert követően ér ki a Batizi útra, egy kis vízszivattyú állomástól ötven méterre.

Összesen két vasúti felüljáró, négy főút-becsatlakozás, egy parkoló-pihenőhely és egy híd szakítja meg a folyamatosan a föld felszínén haladó, gyorsforgalmi úti kategóriába sorolt körgyűrű vonalát. A beruházás összértéke 304 millió lej+ÁFA!

 
Cookie