×
KÖZTERÜLET
ZÖLDÖVEZETEK

2017-ben elkészült a Szatmárnémeti Zöldövezetek Regisztere, amelyben pontos nyilvántartás készült a zöldövezetek felületéről és sajátosságairól, amelynek köszönhetően átláthatóbbá válik a város további zöldítése.

 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
A két város kezdeményezése kiemeli a zöldövezetek bővítését és a levegőminőség javítását célzó projektek fontosságát a két testvérvárosban és a régióban egyaránt. A Crossbordair projektet Nyíregyháza működteti, Szatmárnémeti pedig partnerként szerepel.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és alárendelt intézményei is csatlakoztak a „Tisztítsuk meg Romániát" elnevezésű akcióhoz, amelyet a Szatmár megyei környezetvédelmi őrség, a megyei ügynökség, valamint a vízügyi igazgatóság közösen szervezett.
Az időjárási viszonyoktól függően rovar- és kullancsirtó akcióra kerül sor április 27. és 30. között a Szamos mindkét partján, valamint a szatmárnémeti játszótereken és parkokban.
A Florisal köztisztaságért felelős vállalat a biológiailag lebomló hulladékot (beleértve a zöldhulladékot is) csak lakossági kérésre, térítés ellenében fogja elszállítani. A változás oka a nem veszélyes, komposztálható hulladék kezeléséről szóló 181/2020-as törvény életbe lépése.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tájékoztatja az érintetteket, hogy az engedély nélküli avar, száraz növényzet és növényi hulladék engedély nélküli égetése az érvényben lévő jogszabályok szerint továbbra is tilos, szabálysértésnek minősül, amiért pénzbüntetés róható ki.
Cookie