×
Infrastructură transport public

Proiecte privind îmbunătățirea transportului public urban de călători

Proiectele de infrastructură pentru transportul public vizează creșterea atractivității și competitivității transportului public, contribuind în același timp la reducerea poluării atmosferice și fonice, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului energetic la nivelul municipiul Satu Mare. Prin implementarea acestor proiecte este eficientizat transportul public de călători cu impact pozitiv asupra reducerii emisiilor de CO2 generate de transportul rutier motorizat la nivelul municipiului Satu Mare şi asupra decongestionării traficului. Nu în ultimul rând se are în vedere şi înființarea unei stații de transbordare pentru preluarea călătorilor din afara municipiului de către transportul public local pentru a ajunge la destinație.

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Satu Mare va avea un terminal trans-județean care să ofere condiţii decente şi confort celor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun sau tranzitează municipiul.
Din dorinţa de a oferi sătmărenilor un sistem de transport public performant şi de calitate, am realizat un amplu program de modernizare a parcului de autobuze, cu fonduri europene.
Valoarea proiectului este de 8 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene! 
Pista de biciclete va avea 7 km, de la la staţia de epurare până la limita administrativă a municipiului Satu Mare spre Dara
Autobuzele Solaris Urbino 18 hybrid au o capacitate de 145 de locuri, din care 45 sunt pe scaune și o lungime de 18 metri. Vor deservi liniile cele mai aglomerate.
Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Satu Mare, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de transport public în municipiul Satu Mare”, cod SMIS 124108, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.
Politica de Cookie