×
CULTURĂ SPORT ȘI TINERET
VIAȚA CULTURALĂ

Satu Mare este unul dintre cele mai interesante oraşe transilvane, un oraș aflat în palma unei câmpii care se termină tocmai la Viena, metropolă aflată la aceeaşi distanţă de Satu Mare ca şi Bucureştiul, capitala României.  

 

În micul orășel transilvănean au crescut împreună timp de mai multe secole, în aceleași parcuri, locuri de joacă sau școli, români, maghiari, șvabi, ucraineni, între care s-a format o legătură materială și spirituală definitorie pentru formarea și dezvoltarea municipiului Satu Mare. Municipiul, care este și reședința județului Satu Mare este un oraș frumos, liniștit unde locuitorii sunt deschiși, amabili și gata să primescă oaspeți.

În privința vieții culturale, municipiul Satu se remarcă printr-o rețea de instituții de cultură bine structură. În ultmii ani numărul evenimentelor s-a dublat, ca urmare a implicării autorităților locale în susținerea proiectelor ONG-urilor. 

Printre evenimentele de amploare organizate în municipiul Satu Mare amintim Ziua Oraşului, Târgul de Crăciun, Festivalul Internaţional Multicultural de Teatru, Zilele Muzicale Sătmărene, Samfest Jazz, Festivalul Internațional de Film TIFF,  Festivalul Muzicii de Stradă, dar și alte evenimente de amploare mai mică care au dat viață orașului, bucurându-se de aprecierile a sute de mii de sătmăreni.

 

Orașul reușește să impresioneze prin trecutul istoric, bijuteriile arhitecturale, atmosfera boemă dată de evenimentele organizate pe tot parcursul anului, precum și datorită spiritul ospitalier al sătmărenilor.  Ar mai fi multe de spus despre obiectivele turistice precum Teatrul de Nord Satu Mare, Turnul Pompierilor, Casa Meșteșugarilor, despre bisericile și celelate clădiri care vorbesc despre o mie de ani de civilizație, dar, mai presus de toate, care vorbesc despre un oraș însuflețit, al eternelor valori umane.


Vă invităm să vizitați orașul nostru, să  îi cunoașteți de aproape povestea și să ne dați posibilitatea de a vă prezenta evenimentele care îl fac să fie un adevărat european.
 

Galerie
 
INFORMĂRI / ȘTIRI
În perioada 1-3 iulie, reumplem străzile din Satu Mare cu viață și culoare!
V-a plăcut ediția din acest an a evenimentului Samfest Jazz&Wine? Noi ne-am simțit extraordinar, alături de artiștii minunați și de publicul care a fost încântat de prestațiile lor.
Primăria Municipiului Satu Mare a aniversat astăzi, la Casa Meșteșugarilor,  30 de ani de la înființarea în anul 1992 a Consiliul Local Satu Mare.
Proiecția de filme este organizată de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Primăria Municipiului Satu Mare
Împreună dăm culoare orașului! 
În memoria celor 56 de victime ale inundațiilor din 1970, Primăria a amplasat o placă comemorativă pe obeliscul din Piața 14 Mai.
Politica de Cookie