×
PROIECTE MARI
  • E-mail: primaria@primariasm.ro
  • Tel: 0261.807.500
Primăria a investit masiv în reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiu, atât în zona centrală, cât și în cartiere.
În 2020 au fost reabiltate 25 străzi și trotuare.
S-au reabilitat și reparat străzile și trotuarele, au fost amenajate și 300 de noi locuri de parcare, în cartierele Micro 17, Carpați I și Centrul Nou.
  • Podul peste râul Someș- zona str. Ștrandului, un obiectiv de investiții foarte important pentru orașul nostru, în valoare de 168 milioane de lei. Este cea mai importantă investiție publică a Primăriei Satu Mare din ultimii 30 de ani.
  • Complexului sportiv „Dinamo”, derulat în colaborare cu Federația Română de Fotbal. Complexul va cuprinde un teren de fotbal cu gazon sintetic,amenajarea unei piste de atletism din material tartan, a pistei şi unei  gropi cu nisip pentru săritura în lungime, precum și montarea unui sistem complet pentru iluminarea  nocturnă a terenului , cu 4 stâlpi de 20 m, cu reflectoare şi sisteme paratrăsnet, precum și a tribunei cu 200 de locuri.
  • Continuăm reabilitarea infrastructurii rutiere. În ultimii patru an, Primăria a investit masiv în reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiu, atât în zona centrală, cât și în cartiere. În 2020 s-au reabilitat peste 25 de străzi și trotuare. 
  • Investim în sistemul educațional. Primăria a alocat în 2020 suma de 28.8 milioane de lei pentru buna funcționare a celor 40 de unități de învățământ din municipiu. De asemenea, s-au achiziționat 600 de tablete pentru elevii cu situații financiare precare. 
  • Investim în transportul public. Primăria a cumpărat printr-un proiect european 17 autobuze hibrid Solaris. 
  • Extinderea spațiilor verzi: Peste 1.600 de arbori au fost plantați în 2020 pe 50 de străzi din municipiu, fiind reabilitate și parcurile Piața George Boitor, str. Prahovei și str. George Călinescu. 
 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Este cea mai importantă investiție publică realizată de Primăria Municipiului Satu Mare din ultimii 32 de ani. 
Podul peste Someș, zona str. Ștrandului, este o investiție monitorizată la cel mai înalt nivel de conducerea concernului austriac Strabag.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației dublează suma alocată pentru construcția Podului peste Someș- amplasamanet str. Ștrandului.  
Prin prezentul mesaj publicăm notificarea intenţiei de expropriere nr. 92/95978/23.11.2021 împreună cu borderoul/lista proprietarilor şi informăm proprietari ca au obligația de a comunica actele de proprietate şi actele de identitate la adresele de email office@andnet.ro şi registratura.cnair@andnet.ro
Au fost montate primele grinzi din tablier metalic la podul peste râul Someș, zona str. Ștrandului.
Edilul municipiului Satu Mare a mai precizat că Primăria este pregătită și pentru deschiderea finanțărilor prin PNRR.
Politica de Cookie